Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с гъби на тиган

Пилешки пържоли с гъби на тиган

Пилешки пържоли с гъби на тиган
Снимка: Стояна Чанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Гъбеното сосче страхотно се връзва с пилешките пържолки - задължително ги опитайте"

Необходими продукти

  • гъби - 300 грама
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • пилешки гърди - 1 комплект
  • масло - 50 грама
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - за овалване
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете пилешките гърди като пържоли. Овкусете ги със сол и черен пипер, оставете да се отпуснат за около час.

Загрейте олиото и маслото, задушете нарязаните гъби и ги извадете.

Оваляйте пилешките пържоли в брашно и ги запържете в същата мазнина. Върнете гъбите и налейте виното.

Гответе до редуциране на соса.

Пилешките пържоли с гъби на тиган са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: