Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Панирани пилешки пържоли на фурна

Панирани пилешки пържоли на фурна

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088111k3651
Панирани пилешки пържоли на фурна
Снимка: Аника Войт
1 / 3
17/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 6 бр.
  • газирана вода - 200 мл
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • галета - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си пилешките пържоли, като ги почистите и нарежете на порции.

Сложете ги в дълбок съд и към тях добавете газираната вода и лимоновия сок. Увийте съда в стреч фолио и приберете месото в хладилника за няколко часа.

Вземете при отделни дълбоки чинии. В първата сложете брашното, във втората разбийте хубаво яйцата, а в третата поставете галетата.

Извадете пържолите от хладилника и всяка една овкусете от двете страни със сол и черен пипер на вкус.

След което всяко едно парче потопете първо в брашното, след това в яйцето, а накрая в галетата.

Подредете панираните пържоли в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре полейте на струйка зехтина и сложете във фурната.

Печете на 200 градуса до готовност. Панираните пилешки пържоли на фурна са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: