Начин на приготвяне
Пригответе си пилешките пържоли, като ги почистите и нарежете на порции.
Сложете ги в дълбок съд и към тях добавете газираната вода и лимоновия сок. Увийте съда в стреч фолио и приберете месото в хладилника за няколко часа.
Вземете при отделни дълбоки чинии. В първата сложете брашното, във втората разбийте хубаво яйцата, а в третата поставете галетата.
Извадете пържолите от хладилника и всяка една овкусете от двете страни със сол и черен пипер на вкус.
След което всяко едно парче потопете първо в брашното, след това в яйцето, а накрая в галетата.
Подредете панираните пържоли в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре полейте на струйка зехтина и сложете във фурната.
Печете на 200 градуса до готовност. Панираните пилешки пържоли на фурна са много вкусни.