Начин на приготвяне
За да се получат хубави и крехки пилешки пържоли, е от значение маринатата и колко време ще престоят в нея.
Маринатата се приготвя, като в купа се счукват две скилидки чесън.
Добавят се зехтин, соев сос, няколко супени лъжици кисело мляко (може да се замени с майонеза), куркума, черен пипер, чили на люспи, сух риган и мащерка.
Сместа се разбърква хубаво, след което поръсените със сол пилешки пържоли се слагат в нея и намазва хубаво. Месото се оставя да престои в маринатата и на хладно за поне шест часа.
Пилешките пържоли се нареждат в намазнена тавичка. Печем пържолите на фурна на 200 градуса за около 50 минути.
Най-вкусните пилешки пържоли на фурна ще ви станат любими на мига. Има защо да е така!