Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли със сос бешамел на фурна

Пилешки пържоли със сос бешамел на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Пилешки пържоли със сос бешамел на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
12/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Никога не могат да ни омръзнат точно тези пържоли със сочч"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • подправка за пилешко
  • гъби - 250 г мариновани
  • За Бешамелa
  • краве масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се начукват леко, след което се овкусяват със сол, черен пипер и подправка за пилешко месо.

Нареждат се в намазнена дълбока тавичка, а най-добре в йенска тенджера с капак.

Между пържолите се разпределят мариновани и нарязани на филийки гъби.

За приготвянето на сос Бешамел е необходимо в тенджерка да се разтопи кравето масло. След това съдът се дръпва от огъня и при непрекъснато бъркане постепенно се добавя брашното.

Тенджерката се връща на огъня, след което бавно на струйка се прибавя прясното мляко.

Сместа се бърка непрекъснато докато се сгъсти. Накрая се овкусява със сол, индийско орехче и смлян черен пипер.

С полученият сос се заливат пилешките пържоли, след което се слагат във фурната.

Пилешките пържоли със сос бешамел на фурна се пекат на 200 градуса около час.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Много апетитно
13.10.2020 03:30
1
Покажи всички подкоментари