Начин на приготвяне
Шафранът е най-скъпата подправка в света и има превъзходен вкус. Можете да го закупите от някой лицензиран производител или да купите шафран от някоя известна марка.
Правим малки резки на пилешките филета и ги подсушаваме с кухненска хартия. Слагаме ги в подходяща чиния. Разтваряме шафрана в горещата вода и добавяме сока от лайм, сладкия пипер, черния пипер, натрошената скилидка чесън, зехтина и лука.
Разбъркваме хубаво сместа.
Изсипваме готовата марината върху пилешките пържоли и разбъркваме хубаво, за да се омесят със сместа. Оставяме ги за 30 минути да се овкусят маринованите пържоли.
Махаме пилешкото месо от маринатата и го слагаме да се пече на предварително загрятята плоча на барбекюто или скара. Печем за около 8-10 минути от всяка страна на слаб огън , или докато преценим, че са готови пилешките пържоли на скара.
Изсипваме останалата марината в малък тиган и добавяме пилешкия бульон и заквасената сметана. Смесваме царевичното брашно с млякото, разбъркваме ги в тигана с другите неща и ги задушаваме докато се сгъсти соса. Подправяме с черен пипер. Сервираме топлия сос с изпечените пилешки филета.
Ароматни и вкусни пилешки пържоли на скара със сметанов сос.
Разгледайте и другите ни рецепти за пилешки пържоли, има много вкусни и сполучливи предложения.