Начин на приготвяне
Чесънът и лукът се режат на дебели шайби.
Пържолите се измиват, подсушават и без да се чукат се поръсват със сол и черен пипер.
Нареждат се в подходящ съд с капак, като помежду им се разпределят шайбите лук и чесън.
Намазват се с олио и съда се захлупва.
Оставят се да се овкусят поне 2 часа преди печене. За най-добър резултат се оставят да се мариноват на хладно за повече време - най-добре за една нощ.
Лукът и чесънът не се изхвърлят, а се изпичат намаслени върху скарата. След това се прехвърлят в дълбок съд с капак, а върху тях се нареждат и изпечените свински пържоли (до апетитен златисто-кафяв цвят на добре намаслена скара и от двете страни) и целите печени чушки.
Изпечените пържоли, лук, чесън и чушки се похлупват и се оставят за 10-15 минути преди сервиране.
Поднасяме нашите вълшебни пържоли на скара със свежа салата по избор и задължително с обилно количество бира или вино.
Добър апетит!