Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли със сметанов сос от мащерка

Пилешки пържоли със сметанов сос от мащерка

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k233
Пилешки пържоли със сметанов сос от мащерка1 / 2
11/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Щом приготвяме пилешки пържолки, задължително искаме да бъдат със сметанов сос, защото така се харесват на всички"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр. пържоли, около 200 г едната
  • брашно - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимонова мащерка - 3 с.л. прясна и нарязана
  • сухо вино - 2 ч.л. шери
  • сметана - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме от ципи и кожи пилешките филета и ги овалваме в брашното.

Намазваме със зехтин предварително загрятия на барбекюто дълбок тиган. Поставяме пържолите вътре и ги пържим за около 5 минути от всяка страна, до кафяво-златист цвят. Поръсваме с нарязаната лимонова мащерка.

Обръщаме филетата и ги намазваме със сухото шери, а след това добавяме половината сметана. Пържим за около 2-3 минути и обръщаме пилешкото месо от другата страна. Намазваме и нея със сухото шери и изсипваме другата половина от сметаната. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус пилешките пържоли на тиган.

Ароматни пилешки пържоли със сметанов сос от мащерка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: