Начин на приготвяне
Пилешките пържоли се начукват леко, след което се овкусяват със сол, черен пипер и подправка за пилешко месо.
Нареждат се в намазнена дълбока тавичка, а най-добре в йенска тенджера с капак.
Между пържолите се разпределят мариновани и нарязани на филийки гъби.
За приготвянето на сос Бешамел е необходимо в тенджерка да се разтопи кравето масло. След това съдът се дръпва от огъня и при непрекъснато бъркане постепенно се добавя брашното.
Тенджерката се връща на огъня, след което бавно на струйка се прибавя прясното мляко.
Сместа се бърка непрекъснато докато се сгъсти. Накрая се овкусява със сол, индийско орехче и смлян черен пипер.
С полученият сос се заливат пилешките пържоли, след което се слагат във фурната.
Пилешките пържоли със сос бешамел на фурна се пекат на 200 градуса около час.
Коментари