Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Панирани пилешки бутчета и маншони на фурна

Панирани пилешки бутчета и маншони на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Панирани пилешки бутчета и маншони на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
21/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Толкова апетитно изглеждат тези панирани бутчета и маншони, че бихте ми хапнали и на закуска"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 кг и маншони
  • сол
  • лимонов сок - сок от 1/2
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган корен
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • къри на прах - 1/2 к.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • кисело мляко - 200 г
  • галета - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета и маншони се почистват, измиват, подсушават и поръсват със сол.

В купа се счукват скилидките чесън, прибавят се лимоновият сок, настърганият джинджифил, червеният пипер, кърито, кимионът, черният пипер и киселото мляко.

Всички продукти се объркват хубаво, а за любителите на по-пикантните храни, може да се прибави и щипка-две лют червен пипер.

В купата с маринатата се слагат пилешките бутчета и маншони. Объркват се, така че всяко едно да бъде намазано с маринатата.

Съдът се покрива с капак или свежо фолио и се поставя в хладилника за около два-три часа.

След като се маринова пилешкото, се овалва в галета и подрежда в тавичка, покрита с хартия за печене.

Панираните пилешки бутчета и маншони се пекат във фурна на 200 градуса за около 45 минути или до хубав златист загар.

Панираното пиле се сервира с гарнитура по желание.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: