Начин на приготвяне
Пилешките бутчета и маншони се почистват, измиват, подсушават и поръсват със сол.
В купа се счукват скилидките чесън, прибавят се лимоновият сок, настърганият джинджифил, червеният пипер, кърито, кимионът, черният пипер и киселото мляко.
Всички продукти се объркват хубаво, а за любителите на по-пикантните храни, може да се прибави и щипка-две лют червен пипер.
В купата с маринатата се слагат пилешките бутчета и маншони. Объркват се, така че всяко едно да бъде намазано с маринатата.
Съдът се покрива с капак или свежо фолио и се поставя в хладилника за около два-три часа.
След като се маринова пилешкото, се овалва в галета и подрежда в тавичка, покрита с хартия за печене.
Панираните пилешки бутчета и маншони се пекат във фурна на 200 градуса за около 45 минути или до хубав златист загар.
Панираното пиле се сервира с гарнитура по желание.