Начин на приготвяне
Измити пилешки бутчета се заливат с вода и се сваряват за 10-15 минути като се отпенват с решетъчна лъжица.
Изваждаме да се охладят.
В чиния се разбива едно яйце, а в друга се смесва натрошен корнфлейкс, галета, лют червен пипер според вкуса и пушен червен пипер по 1/2 ч.л.
Подсушени бутчета се поръсват с малко сол, къри и черен пипер. Овалват се в разбито яйце, после се натупват със сухата смес и поставяме върху хартия за печене.
Отгоре се заливат със струя олио, защото месото е сухо.
Печем в загрята фурна 180°C до златиста и апетитна коричка!
Сервираме апетитното панирано пиле с подходяща салата!
Добър апетит с тези пикантни панирани пилешки бутчета и чаша пиво!