Начин на приготвяне
В тенджерка слагаме лапад (200 г размразен ) и прибавяме към него лук (1 бр.), нарязан ситно, почистени, белени и нарязани на ситни кубчета моркови (1-2 бр.) и наситнени скилидки чесън (2 бр.). Наливаме олио (4 с.л.) и ръсваме черен пипер на вкус, червен пипер (1/2 к.л.) и малко сол (защото в супата има и сирене). Наливаме и малко вода (1/2 к.ч.) .
Слагаме на котлона. Разбъркваме продуктите и като изври течността, ръсваме брашно (1 ч.л.). Наливаме топла вода (1 и 1/2 л.приблизително). Оставяме супата да заври и слагаме измит ориз (1 к.ч.). Варим супата без капак, докато всички продукти уврат хубаво.
Когато са готови (сварени), сипваме нарязан зелен, пресен магданоз и прибавяме ситно натрошено сирене. Може да долеем и малко топла вода, ако супата е много гъста.
Варим още минута. Приготвяме застройка, от смесени яйце (1 бр.) и кисело мляко (1 с.л.). Към тях прибавяме няколко черпака от горещата супа , разбъркваме и тогава изливаме застройката в цялата супа. Сервираме нашата супа с лапад гореща с чесън по вкус.