Кисела супа от лапад

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Свежа кисела супа, която е най-вкусна, поднесена студена"

Необходими продукти

  • лапад - 500 г млади листа
  • брашно - 1 ч.л.
  • лук - 2 глави
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - 3 с.л. (може и 100 г кисело мляко)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете лука в зехтина, след което добавете нарязания лапад и задушавайте до омекване на зеленчуците, като от време на време разбърквате. Овкусете със сол и черен пипер.

Добавете брашното, разтворено в малко хладка вода, налейте 1 литър топла вода. Когато супата заври, варете няколко минути и свалете от огъня.

Добавете лимоновия сок (или киселото мляко) и сервирайте супата студена.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: