Супа от замразен лапад

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Супа от замразен лапад
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
02/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • лапад - 250 г замразен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 5 с.л. настърган
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • фиде - 1 топчица
  • черен пипер - 1 к.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на дребно и задушават в тенджера с малко олио. Щом омекнат към тях се прибавя лападът (предварително размразен).

Разбърква се, прибавя се червеният пипер, а след него настърганият домат. Продуктите се задушават около пет минути, след което се наливат около два литра топла вода. На супата се слага сол на вкус и се оставя да заври. Щом заври се слага фидето.

Щом фидето уври супата се отстранява от котлона и поръсва със смлян черен пипер. След като се охлади малко се застройва с разбито в кисело мляко яйце, като застройката първо се темперира.

Това става, като с черпака се гребва от супата, а след това на тънка струйка се излива при разбитото яйце при непрекъснато бъркане.

След това вече темперираната застройка се излива пак на струйка в супата от лапад, като леко се разбърква.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: