Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша от лапад и киселец

Каша от лапад и киселец

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Каша от лапад и киселец
Снимка: Valentina Psaltirova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Да се хванем за зелено? Разбира се, щом е толкова вкусно"

Необходими продукти

  • лапад - 500 г
  • киселец - 500 г
  • масло - 4 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 3 с.л. равни
  • магданоз - 1 връзка (или копър, джоджен)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, оставете да се отцеди и нарежете лапада и киселеца.

В тенджера смесете зеленолистните с маслото, киселото мляко, 3/4 ч.ч. вода, яйцата, и брашното и добре разбъркайте.

Варете сместа на умерен котлон, като разбърквате често - внимавайте да не загори по дъното.

След като омекне лападът, кашата е готова. Може да добавите скълцан магданоз, копър или джоджен - по ваш избор.

Да ви е сладко!

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: