Начин на приготвяне
Измийте, отцедете и нарежете всички зеленолистни зеленчуци. Моркова нарежете на ситно или настържете с ренде.
Задушете в олиото, първо, лука, чесъна и моркова за кратко, заедно с малко вода.
След това прибавете лапада и киселеца.
Щом омекнат прибавете литър горещ зеленчуков бульон или вода, сол и черен пипер на вкус и някомко листа нарязан пресен джоджен.
Добавете и ориза, предварително измит и гответе супата на средна степен на котлона до готовност на ориза, като разбърквате периодично.
За застройката на супата от лапад смесете в купа киселото мляко и жълтъка на едно яйце и разбъркйте.
Започнете да добавяте от горещия бульон на супата към млякото, на тънка струя бъркайки.
След това прибавете застройката към врящата супа.
Накрая поръсете супата със ситно нарязан пресен магданоз и сервирайте витаминозна супа от киселец и лапад.
Добър апетит!