Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Витаминозна супа от киселец и лапад

Витаминозна супа от киселец и лапад

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Витаминозна супа от киселец и лапад4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Витаминозна супа от киселец и лапад, която е задължителна за пролетния обяд"

Необходими продукти

  • киселец - 1 връзка
  • лапад - 1 връзка
  • пресен лук - 3 стръка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • джоджен
  • магданоз
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • ориз - 3 - 4 с.л.
  • ОЩЕ
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • жълтък - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, отцедете и нарежете всички зеленолистни зеленчуци. Моркова нарежете на ситно или настържете с ренде.

Задушете в олиото, първо, лука, чесъна и моркова за кратко, заедно с малко вода.

След това прибавете лапада и киселеца.

Щом омекнат прибавете литър горещ зеленчуков бульон или вода, сол и черен пипер на вкус и някомко листа нарязан пресен джоджен.

Добавете и ориза, предварително измит и гответе супата на средна степен на котлона до готовност на ориза, като разбърквате периодично.

За застройката на супата от лапад смесете в купа киселото мляко и жълтъка на едно яйце и разбъркйте.

Започнете да добавяте от горещия бульон на супата към млякото, на тънка струя бъркайки.

След това прибавете застройката към врящата супа.

Накрая поръсете супата със ситно нарязан пресен магданоз и сервирайте витаминозна супа от киселец и лапад.

Добър апетит!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: