Шкембе чорба

редакция:
Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Шкембе чорба
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Любима класика, която си заслужава да запишете - шкембе чорба с прясно мляко"

Необходими продукти

  • свинско шкембе - 700 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • оцет - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън стар - 1 глава
  • лук - 1 бр
  • люти чушки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистваме шкембето поставяме го в тенджера с вода където сме прибавили лъжичка сол и цялата глава лук с люспите.

След като е готово, си прецеждаме бульона и отново го връщаме в тенджерата. Нарязваме на ситни парченца шкембето и тях връщаме.

Добавете млякото, ако е необходимо, добавяме още сол. Загряваме олиото и запържваме червения пипер и него сипваме върху шкембе чорбата.

Чесъна счукваме и добавяме малко сол, като разреждаме с оцета. При поднасянето на шкембе чорбата слагаме по лъжичка пожелание, както и от счуканите лютиви чушлета.

Виж също полезна ли е шкембе чорбата и как да си направиш класическата шкембе чорба с прясно мляко.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: