Начин на приготвяне
Добре почистваме шкембето поставяме го в тенджера с вода където сме прибавили лъжичка сол и цялата глава лук с люспите.
След като е готово, си прецеждаме бульона и отново го връщаме в тенджерата. Нарязваме на ситни парченца шкембето и тях връщаме.
Добавете млякото, ако е необходимо, добавяме още сол. Загряваме олиото и запържваме червения пипер и него сипваме върху шкембе чорбата.
Чесъна счукваме и добавяме малко сол, като разреждаме с оцета. При поднасянето на шкембе чорбата слагаме по лъжичка пожелание, както и от счуканите лютиви чушлета.
Виж също полезна ли е шкембе чорбата и как да си направиш класическата шкембе чорба с прясно мляко.