Начин на приготвяне
В съд със студена вода поставяме шкембето и оставяме да поври пет-десет минути. Изхвърляме тази вода и измиваме старателно шкембето. Наливаме отново вода, поставяме отново шкембето и оставяме да заври.
За да стане бистра течността, трябва да изпенваме от време на време. Обелваме две-три скилидки чесън на ситно и ги прибавяме и тях. Поръсваме със солта и черния пипер на вкус.
Добавяме малко от маслото и оставяме да къкри на слаб огън. При нужда доливайте по малко вода, без да прекаляваме. Щом шкембето омекне, го нарязваме така както предпочитаме. Аз го нарязах на късове.
Прецеждаме бульона. Поставяме прясното мляко в съд и оставяме да ври. След като е готово, го прибавяме постепенно към бульона, докато бъркаме в една посока.
В тиган поставяме маслото и оставяме да се загрее. Прибавяме брашното, сладкия пипер и чилито. Запържваме и връщаме обратно в тенджерата.
Накрая добавяме нарязаното шкембе и отново оставяме да кипне. Оставяме да ври за около минута на тих огън, като непрекъснато бъркаме. Отстраняваме шкембе чорбата от котлона, поръсваме по желание с чесън и чили. Рецептата за Традиционна шкембе чорба е изпълнена!