Начин на приготвяне
Почистете и измийте лука и моркова. Нарежете ги на ситно.
В тиган загрейте маслото и сложете да се задушат нарязаните зеленчуци.
Щом поомекнат, добавете пресованата скилидка чесън. Разбъркайте внимателно и оставете на слаб огън.
Измийте лапада и го нарежете на ситно. Добавете го към зеленчуците да се задушава поне 15 минути. Долейте 1 чаена чашка вода.
През това време измийте ориза няколко пъти с вода, докато не остане бистра.
Добавете го към ястието. Подправете с червен пипер, сол и черен пипер на вкус.
Долейте още една чаша и половина вода. Сложете капака и нека лападената каша да ври още половин час.
Щом кашата поеме по-голямата част от водата, я изключете. В последните минути чукнете яйцата и разбъркайте, за да се сготвят.
Сервирайте с натрошеното сирене.
Преди консумация разбъркайте добре каша от лапад и сирене.