Начин на приготвяне
Телешкото бонфиле се нарязва на пържоли с дебелина 2 см, които се начукват с дървено чукче. Каретата се овкусяват със сол и черен пипер и са натъркват енергично със скилидката чесън.
Месото се подрежда в подходяща тавичка, залива се с разтопеното масло и 1 ч.ч. вода, добавя се нарязан лук и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. Каретата се заливат с бялото вино и се допичат.
Брашното се запържва до златисто в загрятото масло. Добавя се малко хладка вода, само колкото да се разтвори, овкусява се със сол и челен пипер.
Сосът се изсипва върху каретата и ястието се допича още няколко минути. Каретата се поднасят с гарнитура от картофено пюре или задушен ориз.