Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Задушено Агнешко»Задушено агнешко с картофи и зеле

Задушено агнешко с картофи и зеле

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9259581k
Задушено агнешко с картофи и зеле1 / 2
07/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Крехко агнешко с картофки и прясно зеле - знаете, че ще хапнете, че и допълнително ще търсите"

Необходими Продукти

  • бульон - 1 л месен
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • лук - 2 глави
  • мащерка - 3 ч.л.
  • агнешка плешка - 800 г
  • картофи - 200 г
  • зеле - 1 кг.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета, а лука на полумесеци.

В тиган с олиото запържваме месото, добавяме лука и зелето и задушаваме 5 минути.

Наливаме горещия бульон и мащерката и задушаваме под капак на слаб огън 50 минути.

Нарязваме обелените картофи на малки кубчета и по средата на варенето на месото прибавяме и картофите.

Посоляваме и подправяме с черен пипер.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: