Начин на приготвяне
Агнешкото месо се нарязва на порции и се поръсва със сол, арабската подправка, мащерката и чили.
Слага се в тиган с малко олио и се запържва. Запърженото месо се прехвърля в тенджера, а на негово място в тигана се запържат лъкът, чесънът, малко след това чушките.
След като омекнат, се прибавят нарязаните на едро картофи и доматите, нарязани на кубчета.
След като се позапържат зеленчуците, се прехвърлят в тенджерата при месото. Налива се около половин литър вода, прибавя се малко сол на вкус, тенджерата се похлупва и се оставя да се готви на слаб котлон за около два часа.
Когато е готово ястието от задушено агнешко, може да се поръси с нарязан на дребно магданоз.
Невероятно задушено агнешко в тенджера с екзотичен привкус!