Начин на приготвяне
Правим пестото, като слагаме босилека, чесъна и кедровите ядки в кухненски робот и ги смиламе добре. Още докато работи машината, слагаме внимателно зехтина, а след това добавяме и настъргания пармезан. След като сме миксирали добре сместа, ние сме готови.
Нарязваме патладжана на дебели кръгчета и ги намазваме с малко зехтин. Запалваме дървените въглища на барбекюто и намазваме скарата с малко мазнина. Слагаме кръгчетата патладжан да се пече за около 3-4 минути от всяка страна или по наша преценка. Махаме ги от скарата и ги държим топли.
Нарязваме доматите на две половинки и ги слагаме и тях на скарата, за да ги запечем малко. Когато поомекнат ги махаме от барбекюто и ги държим топли настрани.
Поръсваме всички агнешки пържоли с прясно смлян черен пипер. Почистваме скарата на барбекюто, намазваме го с малко мазнина и слагаме филенцата да се пекат. Печем за около 3-4 минути от всяка страна или по наша преценка, но имаме предвид, че отвътре трябва да е леко розово месото.
Нарязваме подреждаме пържолите в чинии. До тях слагаме кръгчетата печен патладжан, отгоре половинки от грилованите домати, а най-отгоре слагаме малко песто. За финал наръсваме козето сирене.
Вече сме готови с нашите вкусни агнешки пържоли по кипърски.