Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Пържоли»Агнешки пържоли по кипърски

Агнешки пържоли по кипърски

Агнешки пържоли по кипърски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • босилек - 2 ч.ч. пресен
  • чесън - 2 скилидки натрошен
  • кедрови ядки - 1/3 ч.ч.
  • зехтин - 3/4 ч.ч.
  • пармезан - 3/4 настърган
  • патладжани - 1 бр.
  • домати - 4 бр.
  • пържоли - 6 бр. агнешки
  • козе сирене - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим пестото, като слагаме босилека, чесъна и кедровите ядки в кухненски робот и ги смиламе добре. Още докато работи машината, слагаме внимателно зехтина, а след това добавяме и настъргания пармезан. След като сме миксирали добре сместа, ние сме готови.

Нарязваме патладжана на дебели кръгчета и ги намазваме с малко зехтин. Запалваме дървените въглища на барбекюто и намазваме скарата с малко мазнина. Слагаме кръгчетата патладжан да се пече за около 3-4 минути от всяка страна или по наша преценка. Махаме ги от скарата и ги държим топли.

Нарязваме доматите на две половинки и ги слагаме и тях на скарата, за да ги запечем малко. Когато поомекнат ги махаме от барбекюто и ги държим топли настрани.

Поръсваме всички агнешки пържоли с прясно смлян черен пипер. Почистваме скарата на барбекюто, намазваме го с малко мазнина и слагаме филенцата да се пекат. Печем за около 3-4 минути от всяка страна или по наша преценка, но имаме предвид, че отвътре трябва да е леко розово месото.

Нарязваме подреждаме пържолите в чинии. До тях слагаме кръгчетата печен патладжан, отгоре половинки от грилованите домати, а най-отгоре слагаме малко песто. За финал наръсваме козето сирене.

Вече сме готови с нашите вкусни агнешки пържоли по кипърски.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: