Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Пържоли»Варено-печени агнешки пържоли

Варено-печени агнешки пържоли

Варено-печени агнешки пържоли1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг плешка
  • лук - 1 глава, кромид
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 резен
  • масло - 50 г краве
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешката плешка заедно с едро нарязания лук, морков и целина.

Извадете месото, нарежете го на пържоли и го притиснете за известно време с тежест, за да се получат гладки стекове.

Поръсете агнешките пържоли със сол и черен пипер, потопете ги в разтопено масло, изпечете ги на фурна или скара.

И ги сервирайте с песто или сос по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: