Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Овчарски пай»Овчарски пай с мляно телешко

Овчарски пай с мляно телешко

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Овчарски пай с мляно телешко6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"В този овчарски пай има и месце - как да не го обикнеш от пръв поглед"

Необходими продукти

  • стар лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 3 - 4.бр
  • грах - 100 г замразен
  • мляно телешко месо - 300 г
  • домати - 2 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • мащерка - 1 стръг прясна
  • краве масло - 2 с.л.
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително обелваме и сварява е картофите в подсолена вода.

Щом са готови, ги пасираме на пюре заедно с масло и прясното мляко. Отделяме настрани.

Почистваме и обелваме лука и моркова. Нарязваме ги на ситно.

В тиган слагаме олиото и загряваме.

Изсипваме зеленчуците и ги задушаваме за около 5 минути.

Добавяме пресованите скилидки чесън и разбъркваме.

Ред е на мляното месо. Разбъркваме, докато започне да става на трохи.

Тогава добавяме настърганите домати и сол на вкус.

Гъбите обелваме и нарязваме на кубчета. Заедно с граха добавяме към месото. Оставяме на котлона за още 7-8 минути.

Мащерката нарязваме на ситно и овкусяваме с нея ястието.

Изсипваме плънката в подходяща тава. Отгоре внимателно намазваме с картофеното пюре и завършваме овчарския пай.

Овчарски пай с мляно телешко запичаме за 10 мин ма 180 градуса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: