Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Картофено суфле от смляно месо

Картофено суфле от смляно месо

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Картофено суфле от смляно месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • телешко месо - 400 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • пушени гърди - 100 г
  • картофи - 8 бр. средно големи
  • лук - 1 малка главичка
  • хляб - 1 филия сух бял хляб (без кората)
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • масло - 1/2 пакетче
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете телешкото месо и добавете към него ситно нарязания лук, гърдите, накиснатия в млякото хляб, 1 яйце, магданоз, сол и пипер. Омесете добре и оставете каймата да престои.

Сварете картофите, намачкайте ги и ги смесете с второто яйце, сол, пипер, половината от маслото и брашното. Трябва да се получи сравнително твърдо тесто, което се разделя на две.

Разстелете едната част на дъното на малка тава, обилно намазана с масло, отгоре разстелете сместа с каймата и покрийте с втората част от картофите. Намажете отгоре с останало разтопено масло.

Печете суфлето в силно сгорещена фурна за около 25 минути. По желание в края на печенето може да го поръсите с малко настърган кашкавал.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: