Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Картофено суфле с пресни гъби

Картофено суфле с пресни гъби

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Картофено суфле с пресни гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Едно вкусно суфле с картофки, което е прекрасно допълнено от аромата на пресни гъбки Да ви е сладко!"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • къри - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • гъби - 500 г пресни
  • картофи - 1 кг
  • сметана - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме на ситно лука. Измиваме и нарязваме магданоза.

Сгорещяваме олиото и задушаваме лука и магданоза. Прибавяме почистените, измити и нарязани гъби. Поръсваме с кърито, разбъркваме.

Обелваме и нарязваме картофите. Слагаме половината от тях във форма за суфле и посоляваме.

Сипваме приготвената смес върху картофите, а отгоре слагаме останалите картофи. Посоляваме и заливаме със сметаната.

Печем около 45 минути при 200 градуса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: