Кюфтета от пресни гъби

Кюфтета от пресни гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Дайте на една опитна домакиня пресни гъби и тя за нула време ще ви изненада с кюфтенца"

Необходими продукти

  • гъби - 800 г пресни
  • хляб - 1 суха филийка
  • яйца - 3 бр.
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • сол
  • брашно
  • галета
  • растително масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и се варят в ½ чаена чаша подсолена вода около 15-20 мин.

Отцеждат се много добре и се смилат в месомелачка.

Прибавят се хлябът, накиснат във вода и добре изстискан, 1 яйце, настърганият лук, черен пипер и сол.

Сместа се омесва и се оформят кюфтетата, които се овалват в брашно, в разбитите яйца и след това в галета.

Пържат се до златисто оцветяване в силно сгорещено растително масло.

Поднасят се със задушен ориз и салата по избор.

Забележка: За по-голямо удобство, ако тестото е лепкаво, кюфтетата се оформят с лъжица вместо с ръка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: