Начин на приготвяне
Отделяме жълтъците от белтъците, белтъците разбиваме на сняг с 1 щипка сол.
Картофеното брашно и 1 ч.ч. прясно мляко изсипваме в съд и ги разбъркваме.
Останалото мляко слагаме да заври заедно със захарта и прибавяме млякото с картофената смес, варим на слаб огън до сгъстяване, като непрекъснато разбъркваме.
Отстраняваме от огъня и добавяме маслото. Оставяме сместа да се охлади и към нея прибавяме ванилията и жълтъците един по един.
Накрая изсипваме белтъците, предварително разбити с щипка сол на сняг. Разбъркваме сместа с дървена лъжица един-два пъти.
Намазваме форми за суфле с мазнина и поръсваме със захар. Изсипваме сместа във формите и слагаме суфлето да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25-30 минути. Сервираме веднага след изпичане.