Начин на приготвяне
Зеленчуците се нарязват, лукът на ситно. Тиквичките и зеленият лук се запържват в маслото. Добавя се хлябът на късчета. Подправят се мащерка, добавят се солта, жълтъците и пиперът.
Фурната се загрява на 200 градуса. Върху пуешкото месо се сипва зеленчуковата смес. Соленото руло се навива и скрепва.
Рулото се запържва в олиото и се слага в тава заедно със стария лук, морковите, целината, бульонът и мащерката – 1 ч.л. пече се във фурната 70 минути. Периодически се полива със сока от тавата.
От зеленчуците и сока от печеното се прави зеленчуково пюре, добавя му се сметаната сол и черен пипер.
Месото се сервира с този сос и пържени картофи.