Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Руладини»Пуешки руладини със зеленчукова плънка

Пуешки руладини със зеленчукова плънка

Пуешки руладини със зеленчукова плънка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Вкусно и много ефектно ястие, с което да изненадате и впечатлите капризните си гости"

Необходими продукти

  • пуешки месо - 4 бр. гърди по около 200 г
  • грах - 1 консерва или буркан, сварен
  • чушки - 1 бр. червена, люта
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - 1 с.л препечено
  • сметана - 4 с.л. или цедено кисело мляко
  • вино - 250 мл червено
  • олио - 3 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пюрирайте половината от сварения грах и го разбъркайте със ситно нарязаните глава лук, чесън и лютива чушка, сметаната, солта и черния пипер.

Намажете пуешкото месо с граховата смес, прихлупете ги и двата края зашийте с конец.

Запържете рулата в загрятото олио и прибавете другата ситно нарязана глава лук.

След като лукът се запържи, сипете виното, 250 мл вода, добавете дафиновите листа и задушавайте около час.

Извадете руладините, поръсете соса със сол и черен пипер и го сгъстете с препеченото брашно.

Поднесете ястието с гарнитура от останалия грах и задушени моркови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: