Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Солени палачинки със зеленчукова плънка

Солени палачинки със зеленчукова плънка

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k225
07/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"За такива богати солени палачинки можете само да си мечтаете - какви ги говорим, можете и да ги опитате, защото имате рецептата"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • ориз - 1/3 ч.ч.
  • домати - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/2 бр. глава
  • лук - 3 глави
  • краве масло - 125 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • За палачинките
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 1/3 ч.ч.
  • прясно мляко - 3/4 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
  • сол
  • олио 1/2 ч.ч.
  • за заливката
  • кашкавал - 100 г настърган
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно лука, морковите и целината и ги задушаваме в кравето масло до омекване. Прибавяме почистения и измит ориз, разбъркваме 2-3 пъти, след това добавяме част от доматите (дребно нарязани), картофите (нарязани на ситни кубчета), ситно нарязания магданоз, смления черен пипер и солта.

Разбъркваме хубаво сместа, заливаме с 1/2 ч.ч. вода и варим няколко минути, докато набъбне оризът и поеме водата. Накрая добавяме и останалите ситно нарязани домати.

Палачинките приготвяме с помощта на яйцата, брашното, прясното мляко, содата за хляб, солта и олиото. Поставяме всяка палачинка в дълбока разливна лъжица и я пълним с готовата смес. Загъваме като сарма, обръщаме я и подреждаме в намазана с олио тавичка.

Заливаме пълнените палачинки с доматения сок и ги запичаме около 20-30 минути, а след това ги заливаме със смес от яйцата, кашкавал и прясното мляко.

Запичаме повторно до зачервяване солените палачинки.

Разкошни солени палачинки със зеленчукова плънка!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: