Начин на приготвяне
Нарязваме на дребно лука, морковите и целината и ги задушаваме в кравето масло до омекване. Прибавяме почистения и измит ориз, разбъркваме 2-3 пъти, след това добавяме част от доматите (дребно нарязани), картофите (нарязани на ситни кубчета), ситно нарязания магданоз, смления черен пипер и солта.
Разбъркваме хубаво сместа, заливаме с 1/2 ч.ч. вода и варим няколко минути, докато набъбне оризът и поеме водата. Накрая добавяме и останалите ситно нарязани домати.
Палачинките приготвяме с помощта на яйцата, брашното, прясното мляко, содата за хляб, солта и олиото. Поставяме всяка палачинка в дълбока разливна лъжица и я пълним с готовата смес. Загъваме като сарма, обръщаме я и подреждаме в намазана с олио тавичка.
Заливаме пълнените палачинки с доматения сок и ги запичаме около 20-30 минути, а след това ги заливаме със смес от яйцата, кашкавал и прясното мляко.
Запичаме повторно до зачервяване солените палачинки.
Разкошни солени палачинки със зеленчукова плънка!