Начин на приготвяне
За палачинките:
Разбиваме яйцата с 1-2 с.л. вода, като за омлет. Разбиваме брашното с млякото до получаване на гладка каша, прибавяме яйцата и виното до получаване на еднородна каша с гъстотата на тесто за палачинки (като боза) – ако е необходимо, прибавяме още брашно. От тази смес пържим палачинки.
За соса:
Приготвяме соса, като сгорещяваме маслото, прибавяме брашното и пържим до бледорозово. Прибавяме млякото и бъркаме до получаването на еднородна смес. Разбиваме жълтъците с 1-2 с.л. вода и ги прибавяме към млечната смес. Разбиваме с тел и варим 10 минути, посоляваме на вкус.
За плънката:
Сваряваме зеленчуците в подсолена вода, пасираме и прибавяме към приготвения сос.
Намазваме палачинките с приготвената зеленчукова смес и ги завиваме на руло. Поднасяме съсзелена салата.