Начин на приготвяне
Измийте патладжаните, отрежете краищата им и ги разрежете на две по дължина. Изрежете сърцевината им и посолете както издълбаната лодка, така и другата част. Сложете ги във вода за 30-тина минути.
След това измийте патладжаните. Намажете леко лодките със зехтин и ги сложете в тава с кожата надолу.
Наситнете вътрешността, доматити и гъбите.
На по-едро нарежете руколата и босилека, смесете заедно всички зеленчуци. Овкусете с черен пипер, сол и зехтина от сушените домати.
Напълнете патладжаните. Сложете върху тях тънко нарязаните кръгчета лук, посолете и полейте с още зехтин.
Покрийте тавата с фолио.
Загрейте фурната на 200 градуса. Печете пълнените патладжани около 50 минути, махнете фолиото и допечете до апетитен загар.
Пълнените патладжани със зеленчукова плънка са готови.