Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани със зеленчукова плънка

Пълнени патладжани със зеленчукова плънка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Пълнени патладжани със зеленчукова плънка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Ако не обичате месо, ето едно чудесно зеленчуково ястие и за вас"

Необходими продукти

  • патладжани - 2 броя (всеки по 400 грама)
  • сушени домати - 90 грама (мариновани в зехтин)
  • домати - 2 средни
  • босилек - 2 стръка
  • лук - 1 глава
  • печурки - 4 броя
  • рукола - 2 шепи
  • зехтин - за поръсване
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, отрежете краищата им и ги разрежете на две по дължина. Изрежете сърцевината им и посолете както издълбаната лодка, така и другата част. Сложете ги във вода за 30-тина минути.

След това измийте патладжаните. Намажете леко лодките със зехтин и ги сложете в тава с кожата надолу.

Наситнете вътрешността, доматити и гъбите.

На по-едро нарежете руколата и босилека, смесете заедно всички зеленчуци. Овкусете с черен пипер, сол и зехтина от сушените домати.

Напълнете патладжаните. Сложете върху тях тънко нарязаните кръгчета лук, посолете и полейте с още зехтин.

Покрийте тавата с фолио.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете пълнените патладжани около 50 минути, махнете фолиото и допечете до апетитен загар.

Пълнените патладжани със зеленчукова плънка са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: