Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Печени патладжани със зеленчукова плънка

Печени патладжани със зеленчукова плънка

НикиНики
Новак
2358413k
Печени патладжани със зеленчукова плънка
Снимка: Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Това зеленчуково изкушение поднасяме днес специално за всички вегетарианци"

Необходими продукти

  • домати - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • патладжани - 3 бр.
  • майонеза - 2 с.л.
  • лук - 2 бр.
  • кашкавал - за поръсване
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и срежете по дължина патладжаните. Оставете настрана да си пуснат горчилката. Посолете ги.

Почистете, измийте и накълцайте на дребно лука, чесъна, домата и моркова.

Изплакнете и подсушете патладжаните, издълбайте вътрешността - да се получат патладжанени лодки.

Нарежете вътрешността на зеленчука и задушете заедно с останалите в тефлонов тиган. Добавете черен пипер, сол и магданоз.

Намажете патладжаните с майонеза и ги напълнете с приготвената плънка.

Наредете готовите пълнени патладжани в тава и запечете за около половин час на 180 градуса.

Поръсете печените патладжани със зеленчукова плънка с кашкавал и върнете във фурна за още няколко минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: