Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Винени палачинки със зеленчукова плънка

Винени палачинки със зеленчукова плънка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Винени палачинки със зеленчукова плънка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
12
"Не, не може да си представите колко са вкусни, докато не ги опитате, просто няма начин"

Необходими продукти

  • За палачинковото тесто
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бяло вино - ½ ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • За плънката
  • целина - ½ глава
  • моркови - 1 бр.
  • зелен фасул - 100 г
  • грах - 100 г
  • За сос бешамел
  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинките:

Разбиваме яйцата с 1-2 с.л. вода, като за омлет. Разбиваме брашното с млякото до получаване на гладка каша, прибавяме яйцата и виното до получаване на еднородна каша с гъстотата на тесто за палачинки (като боза) – ако е необходимо, прибавяме още брашно. От тази смес пържим палачинки.

За соса:

Приготвяме соса, като сгорещяваме маслото, прибавяме брашното и пържим до бледорозово. Прибавяме млякото и бъркаме до получаването на еднородна смес. Разбиваме жълтъците с 1-2 с.л. вода и ги прибавяме към млечната смес. Разбиваме с тел и варим 10 минути, посоляваме на вкус.

За плънката:

Сваряваме зеленчуците в подсолена вода, пасираме и прибавяме към приготвения сос.

Намазваме палачинките с приготвената зеленчукова смес и ги завиваме на руло. Поднасяме съсзелена салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: