Начин на приготвяне
Мариноваме изтънените с чук пуешки гърди със смес от оцет, 2 с.л. олио, черен и червен пипер и го оставяме на хладно поне 2 часа.
Разбиваме изварата, добавяме наситнената мащерка и яйчения жълтък. Така приготвената смес разнасяме равномерно върху пуешките гърди, след което ги навиваме на руло и ги фиксираме с клечки за зъби или връзваме.
Пуешкото руло запържваме от всички страни в остатъка от олиото. Слагаме го в подходяща тавичка, заливаме го с бульона и мазнината от пърженето и печем в загрята на 180 градуса фурна за 60 минути.
Прибираме готовото месо на топло. Бульонът от печенето се смесва с горчицата и нишестето и се кипва за няколко минути. Поднасяме месото обилно полято с така приготвения сос.
Коментари