Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Солено руло»Руло от пуешко месо с извара

Руло от пуешко месо с извара

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Руло от пуешко месо с извара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5-6

Необходими продукти

  • пуешко месо - 1 кг гърди
  • извара - 200 г
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • галета - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • оцет - 1 с.л. ябълков
  • олио - 4 с.л.
  • мащерка - 4 клонки
  • бульон - 350 мл пилешки
  • сметана - 150 г течна
  • горчица - 3 с.л.
  • нишесте - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариноваме изтънените с чук пуешки гърди със смес от оцет, 2 с.л. олио, черен и червен пипер и го оставяме на хладно поне 2 часа.

Разбиваме изварата, добавяме наситнената мащерка и яйчения жълтък. Така приготвената смес разнасяме равномерно върху пуешките гърди, след което ги навиваме на руло и ги фиксираме с клечки за зъби или връзваме.

Пуешкото руло запържваме от всички страни в остатъка от олиото. Слагаме го в подходяща тавичка, заливаме го с бульона и мазнината от пърженето и печем в загрята на 180 градуса фурна за 60 минути.

Прибираме готовото месо на топло. Бульонът от печенето се смесва с горчицата и нишестето и се кипва за няколко минути. Поднасяме месото обилно полято с така приготвения сос.

Рейтинг

2
50
40
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#186105
Потребител#186105
В изброените съставки на рецептата има сметана,лук,галета !!!В начина на приготвяне не се ползват !!! Това е несериозно отношение на автора! Моля оправете грешките!
15.02.2020 11:19