Ориз на фурна с пуешко месо

Ориз на фурна с пуешко месо
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Ще ви е необходима по-голяма тавичка за ориза с пуешко на фурна, защото всеки ще иска да го опита"

Необходими продукти

  • пуешко месо - 300 г на кубчета
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пуешкото месо и го сложете в тенджера. Налейте вода и посолете. Сварете месото до готовност.

Обелете лука и го нарежете на дребно. Запържете го до златисто в тенджера. Добавете месото с ориза.

Пържете, докато оризът стане прозрачен. Разредете с бульона, в който е вряло месото, съотношение 1:3 ( ориз- вода).

Изчакайте да заври и сложете подправките. Прехвърлете в тавичка и печете ориза на фурна с пуешко месо на 190 градуса, докато изври водата.

Извадете, поръсете с пресен магданоз и сервирайте вкусния ориз на фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: