Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ориз на фурна»Ориз на фурна с агнешко месо

Ориз на фурна с агнешко месо

Ориз на фурна с агнешко месо
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Да ви е сладко с порция ориз на фурна с агнешко"

Необходими продукти

  • агнешко джолан - 1 бр.
  • лук - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • девесил
  • мащерка
  • магданоз - връзка пресен
  • ориз - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешкото джоланче в тенджера под налягане за половин час.

В тиган загрейте 3 с.л олио и запържете двете глави лук, нарязани на дребно. Добавете морковите и гъбите, нарязани на филийки.

Сложете ориза и пържете, докато стане прозрачен.

Налейте 6 с.л бульон, в който е врял джоланът (ако не ви стигне, добавете вода до същото количество).

Изчакайте да заври, сложете подправките и изключете.

Внимателно поставете джолана в тавичка за печене, а след това и ориза с бульона.

Печете агнешкото с ориз в предварително загрята фурна на 200 градуса за половин час.

Извадете, поръсете с пресен магданоз и сервирайте ориза на фурна с агнешко месо.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: