Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пуешко месо с картофи на фурна

Пуешко месо с картофи на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Пуешко месо с картофи на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
11/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 800 г
  • картофи - 800 г
  • гъби - 200 г
  • пушен бекон - 150 г
  • сол
  • олио - 6 с.л.
  • подправки - за пилешко
  • салвия - 2 стръка
  • естрагон - 2 стръка
  • бира - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват на колелца, поставят на дъното на тавичка.

Прибавят се почистените и нарязани на филийки гъби и нарязаният на дребно бекон. Поръсва се сол на вкус и всичко се разбърква.

Пуешкото месо (при мен маншони) също се поръсва със сол и допълнително овкусява с готова подправка за пилешко. Месото се поставя върху картофите, а отстрани се слагат клонки салвия и естрагон.

Маншоните и картофите се поливат с малко олио, а в тавичката се налива бира. Тавата се покрива със фолио и се поставя във фурна.

Ястието се пече на 200 градуса, като се маха фолиото малко преди готовност за по-апетитен вид.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: