Начин на приготвяне
Обелваме картофите и ги нарязаваме като за пържене. Поставят се в дълбока тавичка, подправят се със солта и пипера, след което се заливат с олиото.
Разбъркват се добре и се добавя вода до средата на картофите. Пак разбъркваме. Печем на умерена фурна до омекване на картофките. Добре е след първите 10 мин. да се разбъркат един два пъти.
Тавичката се изважда когато картофите добият златисто кафяв загар. С вилица можете да пробвате дали са достатъчно изпечени.
Червеният пипер може да бъде и лют, ако сте почитатели на лютото. Допълнително можете да сложите и чубрица.
Коментари
Червеният пипер е добра идея, но чубрица ....
Може да се поднесе със сос от кисело мляко и чесън.
Понже правих втора тава и на нея добавих бира - много е успешно