Начин на приготвяне
Сложете филетата в тенджера. Добавете нарязания лук, дафиновия лист, черния пипер и бульон. Кипнете и намалете огъня, сложете капак и задушете за 12 минути.
Изключете котлона и оставете филето да изстине в бульона, след това го извадете. Нарежете на тънки резени.
Кипнете бульона докато се редуцира и останат около 5 с.л. от него. Охладете. Пасирайте рибата, майонезата, лимоновия сок, 3 с.л. от бульона.
Сипете и оставащия бульона и изсипете върху нареденото в чиния пуешко месо. Нарежете чушките на дълги лентички и ги наредете отгоре във формата на решетка.
Във всеки образувал се ромб сложете по 1 бр. от каперсите. Охладете за 1 час в хладилник и сервирайте със салата по избор.