Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешко месо с риба тон

Пуешко месо с риба тон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пуешко месо с риба тон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пуешко филе - 450 г
  • лук - 1 малка глава
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 4 зърна
  • бульон - 350 мл пилешки
  • риба тон - 200 г в консерва
  • майонеза - 75 мл
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • чушки - 2 бр. червени
  • каперси - 25 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете филетата в тенджера. Добавете нарязания лук, дафиновия лист, черния пипер и бульон. Кипнете и намалете огъня, сложете капак и задушете за 12 минути.

Изключете котлона и оставете филето да изстине в бульона, след това го извадете. Нарежете на тънки резени.

Кипнете бульона докато се редуцира и останат около 5 с.л. от него. Охладете. Пасирайте рибата, майонезата, лимоновия сок, 3 с.л. от бульона.

Сипете и оставащия бульона и изсипете върху нареденото в чиния пуешко месо. Нарежете чушките на дълги лентички и ги наредете отгоре във формата на решетка.

Във всеки образувал се ромб сложете по 1 бр. от каперсите. Охладете за 1 час в хладилник и сервирайте със салата по избор.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: