Ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с риба тон

Лазаня с риба тон

Лазаня с риба тон
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Останахме повече от доволни от тази рибна лазаня"

Необходими продукти

  • кори за лазаня - 1/2 пакет
  • зехтин - 1 ч.л.
  • сметана - 150 мл течна
  • жълтъци - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л. сушен
  • черен пипер - 2 щипки, млян
  • риба тон - 2 консерви
  • кашкавал - 200 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме корите за лазаня го готовност и ги отцеждаме.

Загряваме маслото в касерола и запържваме за 2 секунди брашното. Наливаме сметаната, добавяме солта и разбъркваме.

Намазваме форма за печене с половината зехтин. Отгоре подреждаме един ред кори. Сипваме от соса и поръсваме с по малко черен пипер и босилек. Отгоре разпределяме 1-2 лъжици риба тон и пръсваме с кашкавал. Поставяме втори ред кори и подреждаме по същия начин.

Продължаваме така до изчерпване на продуктите, като завършваме с кори. Отгоре поръсваме домашната лазаня с останалия зехтин.

Печем лазанята с риба на 200 градуса 25 минути.

Сервираме лазанята с риба тон топла, и по желание полята с малко сметана, и поръсена с босилек.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: