Начин на приготвяне
Сваряваме корите за лазаня го готовност и ги отцеждаме.
Загряваме маслото в касерола и запържваме за 2 секунди брашното. Наливаме сметаната, добавяме солта и разбъркваме.
Намазваме форма за печене с половината зехтин. Отгоре подреждаме един ред кори. Сипваме от соса и поръсваме с по малко черен пипер и босилек. Отгоре разпределяме 1-2 лъжици риба тон и пръсваме с кашкавал. Поставяме втори ред кори и подреждаме по същия начин.
Продължаваме така до изчерпване на продуктите, като завършваме с кори. Отгоре поръсваме домашната лазаня с останалия зехтин.
Печем лазанята с риба на 200 градуса 25 минути.
Сервираме лазанята с риба тон топла, и по желание полята с малко сметана, и поръсена с босилек.