Начин на приготвяне
Нарязваме пуешкото месо и сланината на по 5 парчета. Посоляваме пуешкото.
Овалваме месото, заедно със сланината, в счукания черен пипер. В пет зелеви листа слагаме по парче от сланината и по парче от пуешкото месо и завиваме 5 сарми.
На дъното на тенджера слагаме зеле нарязано от сърцевината на зелката и зелеви листа, като върху тях нареждаме петте сарми.
Загряваме на котлон мазнината и слагаме в нея червения пипер. Сваляме веднага от огъня - да не прегори пипера и заливаме със сгорещената мазнина сърмите.
Поливаме ястието с 1 ч.ч. зелев сок и 1/2 ч.ч. топла вода. Варим сармите с месо от пуйка на умерен огън.