Начин на приготвяне
Пуешките маншони се почистват и изпържват в сгорещена мазнина. Изваждат се, поръсват се със сол и се слагат в съд с капак. Лукът се нарязва на дребно и заедно с нарязания на парчета бекон се слага да се изпържи. Зелето се нарязва на ивици и се прибавя към изпържения лук и бекон.
Налива се чаена чаша и половина вода, прибавя се червен пипер и се оставя да се готви около 30 минути. В края на готвенето се прибавя измитият ориз. Щом оризът набъбне, половината от зелето се прехвърля в глинен гювеч.
Слага се пуешкото месо, а отстрани и отгоре се разстила останалото зеле. Налива се още една чаена чаша вода, слагат се две листчета дафинов лист, поставя се капакът и гювечът се слага във фурната.
Пече се 30 мин. на 220 градуса, след което температурата се намалява на 180 градуса. Пече се така още около час, като накрая капакът на гювеча се маха за да се запече хубаво ястието отгоре.