Начин на приготвяне
Първо запържете телешкото и свинското месо за около 5 минути.
През това време поставете нарязаното кисело зеле в голям съд и го смесете с половината от останалите добавки и ароматните подправки.
В голям гювеч сложете половината от киселото зеле. Отгоре наредете пилешкото месо.
Следва втори ред зеле, а върху него се слага телешкото на едри късове.
Отново се слага зеле и се поставя свинското. Разпределете върху него втората половина от нарязаното зеле.
Сипете 300 мл вода и сложете капак. Ако искате повече сос, добавете още течност.
Сложете гювеча в студена фурна и включете градусите на 250.
След 15-тина минути намалете на 140 градуса и печете около 4 часа.
На третия час добавете черния и червения пипер, както и половината масло.
Печете още час и махнете капака. Печете още 40 минути и разбъркайте.
Изключете фурната и оставете богатия гювеч вътре за половин час.
Гювечът с три вида месо и кисело зеле е готов.