Начин на приготвяне
Измиваме месото и го нарязваме на порции. Заедно с дребно нарязания кромид лук задушаваме в растителното масло и малко вода до полуомекване.
Изсипваме в тавичка, поръсваме с подправки и разреждаме с вода (в съотношение с ориза 3:1). Добавяме кравето масло и слагаме да се пече във фурната ориза с телешко и други меса.
Когато ястието заври, прибавяме почистения и измит ориз и разбъркваме. Задушаваме ястието, докато оризът с месо набъбне и поеме цялата течност.
Тогава вадим от фурната готовия и вкусен ориз с три вида месо и накрая поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Ще се изненадате от приятния вкус на комбинацията от трите меса на този апетитен ориз на фурна.